Červená fazuľa Adzuki 340 g
Nazýva sa fazuľa, ale je príbuzná skôr mungu. Pochádza z Ázie, kde sa pestovala už pred rokom 1000 pr. n. l. V Číne a v Japonsku sa používa predovšetkým na prípravu sladkých pokrmov. Typickým príkladom je sladký krém mochi. Z namočených fazúľ potom robia horúci nápoj, ktorý sa podobá čaju. V Japonsku je adzuki druhou najobľúbenejšou strukovinou po sóji.
Fazľa adzuki podporuje imunitu, trávenie, zabezpečuje detoxikáciu organizmu, podporuje chudnutie, zvyšuje tvorbu svalovej hmoty, podporuje pevnosť kostrového ústrojenstva a kĺbov. Je výbornou prevenciou pred osteoporózov či rakovinou.
Môžete ju namočiť a potom variť. Používa sa ako príloha, do šalátov, polievok a dokonca sa hodí aj do sladkých jedál. Má skvelú orieškovú chuť a je veľmi zdravá
2,84 €
2,37 € bez DPH