Judášovo ucho je tradičná čínska huba s bohatou históriou využitia v ázijskej kuchyni a medicíne. Tieto sušené čierne huby, pochádzajúce z Vietnamu, sú známe nielen svojou unikátnou chuťou a štruktúrou, ale aj pozitívnymi účinkami na ľudský organizmus. Vďaka vysokému obsahu minerálov, ako sú vápnik, horčík, fosfor, draslík a sodík, prispievajú k posilneniu zdravia, zlepšeniu kvality pleti, vlasov a nechtov. Obsahujú tiež antioxidanty, ktoré pomáhajú čistiť telo a zvyšujú imunitu.
Judášovo ucho je ideálne do polievok, omáčok, šalátov alebo ako príloha k mäsu a ryži. Pred konzumáciou je potrebné huby namočiť do horúcej vody s teplotou 80 °C na 10 minút, následne prepláchnuť studenou vodou a odstrániť tvrdé stredy. Vďaka svojej jedinečnej textúre a liečivým účinkom je Judášovo ucho obľúbenou ingredienciou v ázijských receptoch a vyhľadávaným doplnkom stravy pre svoje pozitívne účinky na zdravie.