Japonská sójová omáčka Yamasa vhodná na sushi, prírodne fermentovaná 1 l. Krajina pôvodu Japonsko.
Japonský znak 上 znamená, že sójová omáčka dostala v roku 1864 najvyššiu značku kvality od Tokugawa Shogunate. Okrem toho bola v roku 1895 vybraná do cisárskej domácnosti, čo ďalej etablovalo značku ako výrobcu najkvalitnejšej sójovej omáčky.
Gihei Hamaguchi je zakladateľ spoločnosti Yamas Corporation, začal vyrábať sójovú omáčku v prefektúre Choshi, Chiba. So svojím vlhkým podnebím, chladnými letami a teplými zimami je ideálnym miestom pre výrobu skvelej chutnej sójovej omáčky.
Od roku 1645 sa výrobné postupy nezmenili. Pracovníci pokračujú vo varení najlepšej sójovej omáčky s kombináciou využitia najmodernejších technológií a tradičných metód.
Sójová omáčka je tmavohnedé, slané, ázijské dochucovadlo vyrobené zo sójových bôbov, pšenice, soli a cukru pomocou fermentácie plesňovými kultúrami. Typická je pre ázijskú kuchyňu, no dnes je jej používanie rozšírené aj v západnej kuchyni.
Uplatní sa najmä pri príprave čínskych jedál, dusenej zeleniny, mäsa, či šalátových dresingov.