Legendárna celosvetovo známa japonská sójová omáčka Kikkkoman, prírodne fermentovaná so zníženým obsahom soli o 43 % oproti bežnej sójovej omáčke 150 ml. Krajina pôvodu Japonsko.
Japonská sójová omáčka Kikkoman patrí medzi najkvalitnejšie. Je vyrábaná čisto prírodnou fermentáciou sójových bôbov a praženej pšenice, ktorá prebieha niekoľko mesiacov. Omáčka má svetlohnedú farbu a príjemnú aromatickú vôňu. Balená je v praktickej malej flaške s dávkovačom.
Sójová omáčka je tmavo hnedá omáčka, ktorá má slanú chuť. Používa sa na dochucovanie najmä ázijských jedál a pri servírovaní sushi. Vyrába sa zo sójových bôbov, ktoré sú fermentované (kvasené) pomocou špeciálnej ušľachtilej plesne. Sójová omáčka obsahuje veľké množstvo antioxidantov, a preto pomáha pri prevencii proti kardiovaskulárnym ochoreniam. Zdraviu prospešné sú iba len kvalitné sójové omáčky. So sójovou omáčkou by ste to nemali preháňať, pretože je veľmi slaná a mohla by prebiť chuť ostatných ingrediencií. Navyše odporúčame soliť až po ochutnaní, môže sa totiž stať, že vďaka sójovej omáčke, už nemusíte jedlo dosolovať. A bez ochutnania by ste jedlo mohli jednoducho presoliť.
4,60 €
3,83 € bez DPH