Jedlé biele semeno uprostred rambutánu chutí sladko až kyslo, je šťavnaté s krémovou konzistenciou. Môžete ho zjesť surové alebo ho pokrájať do ovocného šalátu, pripraviť chladený nápoj, uvariť džem a vraj je vynikajúce a lahodné po upražení.
Zo zdravotného hladiska rambután pomáha upravovať hladinu glykémie, znižuje vysoký krvný tlak, lieči horúčku, pomáha pri nadúvaní a hnačke, hasí smäd, bojuje proti rakovine, pomáha pri chudnutí a ako obklad z listov na spánky účinkuje proti bolesti hlavy.
Recept na osviežujúci nápoj:
4 – 5 rambutánov (cca 100 – 125 g)
1 citrón
1 PL strúhaného zázvoru
neenergetické sladidlo podľa potreby
2 – 3 šálky vody
Rozmixujte a podávajte chladené. Na ozdobenie môžete pridať lístky mäty.
5,10 €
4,25 € bez DPH