Kórejské pohánkové rezance Wang 624 g. Krajina pôvodu Južná Kórea.
Tieto pohánkové rezance so svojou neobvyklou chuťou dajú nový rozmer vašej kuchyni, nech už sa chystáte pripravovať ázijskú špecialitu alebo klasické cestoviny s omáčkou. Pohánka patrí medzi super výživné potraviny bohaté na rutín a vápnik, takže vaše jedlo obohatí nielen o novú chuť, ale i o množstvo živín.
Rezance majú svetlohnedú farbu a orieškovú chuť. Podávať ich môžete v polievkach, s omáčkami, ale obľúbené sú aj za studena. Používajú sa najmä v Japonsku a Kórei. Varia sa z nich obľúbená hovädzia studená polievka s pohánkovými rezancami- Mul nengmjon a miešané pohánkové rezance za studena- Bibim nengmjon.
Príprava:
1. Do hrnca vlejeme 1,5 l vody a privedieme k varu.
2. Pridáme rezance a za stáleho miešania privedieme opäť k varu.
3. Až začne voda vrieť, uberieme oheň a varíme ešte 6-10 minút.
4. Rezance scedíme a prepláchneme tečúcou studenou vodou.
5. Necháme odkvapkať a pridáme do obľúbenej polievky.