Čínske kuchárske nože sú veľmi obľúbené v celej Ázii a obľubu si získavajú postupne na celom svete. Svojím vzhľadom pripomínajú do určitej miery časť meča. Vyznačujú sa veľkou hrúbkou aj šírkou čepele oproti bežným nožom. Čínsky nôž je obľúbený predovšetkým pre svoju univerzálnosť. Poradí si takmer s akoukoľvek surovinou. Vďaka svojej šírke, hrúbke a z toho vyplývajúcej vyššej váhe si poradí s porciovaním hydiny na štvrtky, krájanie/sekanie tvrdej koreňovej zeleniny, biliniek či cibule.
Tento nôž je nenadarmo označovaný ako "univerzálny čínsky nôž", pretože je vhodný na krájanie aj sekanie takmer akejkoľvek suroviny a svojou univerzálnosťou prekonáva aj tradičný európsky šéfkuchársky nôž.
V Číne sa tento typ noža nazýva "TAO", čo znamená "meč" od konvenčných kuchynských nožov sa líši tým, že ostrie je hrubšie a širšie a je schopný rezať veľké kusy (ako je mäso, kura atď.) - využíva sa na kosenie a rezanie zeleniny a mäsa. Čínsky nôž je ideálny na krájanie menších kusov vykosteného mäsa a hydiny. Veľmi dobre si poradí s krájaním a kosením tvrdej zeleniny - vrátane veľkých hláv kelu a hlávkovej kapusty. V ázijskej kuchyni funguje tento štýlový čínsky nôž ako "šéfkuchársky nôž", ktorý ponúka prekvapivú všestrannosť, obratnosť a ostrosť. Vrchnú časť čepele je možné použiť na drvenie zázvoru alebo cesnaku, zatiaľ čo ostrie reže, seká a krája s mimoriadnou presnosťou. Extra vysoký profil čepele umožňuje vynikajúci a jednoduchý prenos nakrájaných polotovarov do hrnca alebo panvice.
36,10 €
30,08 € bez DPH