Japonská ryža Shinode perfektná na prípravu suši 1 kg. Krajina pôvodu Taliansko.
Príprava:
Ryžu prepláchnite mnohokrát, kým voda nezostane čistá. Pridajte 1,5 diel vody na 1 diel ryže do hrnca a varte pod pokrievkou na stredne nízkom ohni 15 minút alebo kým sa voda neabsorbuje. Dobre premiešajte, zakryte a nechajte odležať 10 minút, tým sa krásne oddelí od hrnca a dochuťte nálevom z ryžového octu.
Ryža na sushi v kilovom balení je tou správnou ryžou na prípravu čím ďalej obľúbenej japonskej špeciality - sushi. Jedná sa o druh ryže známi ako Nishiki, ktorý má krátke a guľaté zrná a vysoký obsah škrobu zaručujúci jej lepivosť. Na vynikajúce sushi už nemusíte ísť do reštaurácie. S touto sushi ryžou zvládnete pripraviť aj doma. Pochutnajte si na domácom sushi alebo prichystajte návšteve netradičné pohostenie.