Kórejské tradičné ryžové koláčiky chladené Jongga 500 g. Krajina pôvodu Južná Kórea.
Tteokbokki (tiež písané ddukbokki, ddeokbokki, dukbokki alebo topokki), je obľúbený kórejský ryžový koláč s mnohými variáciami a bohatou históriou. Doslovne preložené ako „vyprážaný ryžový koláč", toto jedlo sa pripravuje z garaetteoku, bieleho ryžového koláča v tvare valca. Toto pikantné jedlo z ryžového koláča je mimoriadne obľúbené ako pouličné jedlo a často si ho vychutnáte aj doma.
Na rozdiel od gungjung tteokbokki, ktorý existuje už stovky rokov, má červené pikantné tteokbokki relatívne krátku históriu. Bol vyvinutý v roku 1953, v roku, keď sa skončila kórejská vojna, ženou menom Ma Bok-rim zo susedstva Sindang-dong v Soule. Žuvací ryžový koláč v pikantnej omáčke z gochujangu sa okamžite stal obľúbeným ako dostupné pohodlné občerstvenie.
Garaetteok, koláč z bielej ryže v tvare valca, sa v Kórei používa na rôzne účely. Hrubý typ je nakrájaný na tenké oválne tvary na prípravu tteokguk (polievka z ryžového koláča). Tenší, kratší typ sa používa pre tteokbokki, odtiaľ názov tteokbokki tteok. Pikantná tteokbokki omáčka sa zvyčajne vyrába z kombinácie gochujang (kórejská pasta z červenej čili papričky) a gochugaru (kórejské vločky z červenej čili papričky). Niektorí ľudia jednoducho robia túto omáčku na ryžový koláč s gochujangom a niektorí používajú iba gochugaru.
https://www.facebook.com/161828120553574/posts/2119369131466120/