Menu
Kimči z mladej cibuľky Chongga 300g

Kimči z mladej cibuľky Chongga 300g

Hodnotenie

Kimči z mladej zelenej cibuľky Chongga 300g. Krajina pôvodu Južná Kórea. Čítajte viac

Vypredané

11,05 €

9,21 € bez DPH

Skladové číslo: 101083

Výrobca: JONGGA

Popis

Kimči z mladej zelenej cibuľky Chongga 300g. Krajina pôvodu Južná Kórea.

Zelené cibuľové kimchi Jonggajip sa vyrába použitím len tých najčerstvejších a najkvalitnejších surovín. Počas celého roka sa používa iba mladá cibuľka, ktorá má správnu veľkosť, vyznačuje sa skvelou a hlbokou chuťou. Vychutnajte si chrumkavú a chladnú chuť kimchi Jonggajip, ktoré je dlho nakladané a dozrieva pri nízkej teplote.

História
Pôvod jedla siaha do dávnych čias. Prvé písomné zmienky o kimčhi môžeme nájsť v čínskej poézii Ši-kjung, ktorej vek sa odhaduje na 2 600 až 3 000 rokov. V tom čase sa kimchi nazývalo „dži". Prvé podoby dnešného kimčhi obsahovali výlučne len čerstvú zeleninu a soľ. Až v 12. storočí sa začali pridávať rôzne ďalšie ingrediencie, ktoré výrazne zmenili doposiaľ tradičnú chuť a farbu jedla.

V súčasnosti sú červené čili papričky základom kimchi. Zaujímavým faktom je, že Kórea nepoznala tento druh zeleniny do začiatku 17. storočia.

Suroviny
Hlavnou súčasťou prípravy kimchi sú čínska kapusta, japonské biele reďkovky, uhorky, korenie a soľ. Korenie predstavuje spravidla mleté červené čili papričky, zelená cibuľa, cesnak, zázvor a nakladaná rybacia omáčka. Takto vytvorená zmes sa týždne až mesiace nakladá a necháva sa kvasiť.

Rôzne druhy
Tongčhimi
Kimchi sa delí na dva základné druhy podľa ročného obdobia. Zimné kimchi, nazývané kimdžang kimchi, ktoré sa pripravuje koncom leta vo veľkom množstve na zimu, ako zdroj zeleniny pre toto obdobie vegetačného pokoja. Medzi tento druh patria kimchi z čínskej kapusty, zabalené kimčhi a kimčhi s reďkovkami. Najznámejším druhom kimchi, ktorý sa pripravuje v zimnom období, je Tongčhimi (동치미).

Druhým typom je tzv. sezónne kimchi, alebo bežné kimchi. Príprava týchto kimčhi je jednoduchšia, pretože sa nevyžaduje tak dlhá doba procesu fermetácie ako pri zimnom kimčhi. Doba prípravy zvyčajne trvá len niekoľko dní. Tieto kimčhi sa pripravujú podľa toho, aká zelenina je v danom ročnom období dostupná. Zo sezónnych kimčhi sú najznámejšie jarné zelené, letné reďkovkové, jesenné, kimchi z čínskej kapusty a kimchi s plnenými uhorkami.

Aj v jednotlivých kórejských provinciách a mestách sa stretneme s odlišnými druhmi kimchi. V súčasnosti eviduje Múzeum kimchi (김치박물관), ktoré sa nachádza v Soule, až 187 rôznych druhov a variácií kimčhi.

Účinky
Kimchi nie je len forma konzervácie čerstvej zeleniny. Je to plnohodnotná súčasť kórejského jedálneho lístka, a to vďaka enzýmom a organizmu prospešným baktériám, ktoré sa množia pri procese fermetáce. Kimchi je tiež zdroj vitamínov a minerálov, prostriedok k udržaniu zdravého tráviaceho systému. Stimuluje chuť k jedlu a celkovú vitalitu organizmu.

 

Náš Kimchi recept

Prihlásenie

Zabudnuté heslo

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Táto stránka je chránená programom reCAPTCHA a spoločnosťou Google. Platia Pravidlá ochrany osobných údajov a Zmluvné podmienky.

Prihlásenie

Zabudnuté heslo

Produkt bol vložený do košíku
Vrátiť sa k nákupu Prejsť k objednávke