Prémiová thajská jasmínová ryža Royal Tiger Gold 5 kg. Značka Royal Tiger sa pýši trojnásobným víťazstvom ako najlepší svetový výrobca ryže. Vyrobené v Kambodži.
Špecifická, ľahko stráviteľná s jemnou chuťou a vôňou je podobná ryži basmati, ale je viac lepivá. Možno ju pripravovať ako prílohu, ale hodí sa aj do rizota, alebo na prípravu nákypu. Výborná je v kombinácii s mäsom, krevetami či v sladkých jedlách, keďže jej chuť je veľmi jemná. Neobsahuje cholesterol ani lepok.
Jasmínová ryža je najobľúbenejšou ryžou v Thajsku a celej juhovýchodnej Ázii. Je dlhozrnná s vôňou kvetín. Táto ryža sa väčšinou podáva s kokosovými a morskými pokrmami a niekedy sa používa ako náhrada ryže Basmati. Hoci sa jasmínová ryža predáva ako hnedá aj biela odroda, hnedá jasmínová ryža prevyšuje bielu ryžu z hľadiska výživy.
Výhody jasmínovej ryže:
1. Zvyšuje príjem vlákniny. Vláknina z potravy je komplexný sacharid, ktorý sa vyskytuje iba v rastlinných potravinách. Hoci ľudia nie su schopní stráviť vlákninu, poskytuje veľa zásadných zdravotných výhod. Vláknina tiež pomáha pri znižovaní a kontrole hladín cukru v krvi a tiez pri kontrole hladiny cholesterolu v krvi. Okrem toho tiež zabraňuje zápche. Hnedá jasmínová ryža je naplnená vlákninou (1 šálka hnedej jasmínovej ryže poskytuje asi 3,5 gramu vlákniny, zatiaľ čo biela jasmínová ryža poskytuje iba 0,6 gramu).
2. obsahuje vitamíny B. Aj ked vitamíny neposkytujú telu energiu, sú dôležité pre produkciu buniek v tele, metabolizmus a niekoľko ďalších životne dôležitých procesov. Jasmínová ryža, najmä hnedá jazmínová ryža, poskytuje dostatok vitálnych vitamínov B, ktoré sú pre organizmus nevyhnutné. Takto je jasmínová ryža dostatočne zdravá pre ľudské telo.
3. Poskytuje minerály. Minerály pomáhajú pri formovaní štruktúry nášho tela a tiež pomáhajú pri správnom fungovaní systému tela. Naše telo potrebuje iba malé množstvo minerálov, ale získanie dostatočného množstva je dôležité pre naše celkové zdravie. Jasmínová ryža obsahuje veľa dôležitých minerálov, a preto je veľmi prospešná pre zdravie.