Zmes korenia pre singapurskú kokosovú ryžu Nasi Lemak. Krajina pôvodu Thajsko.
Nasi Lemak, dusená kokosová ryža, je tradičné malajské ryžové jedlo, ktoré je populárne v Singapure. Voňavá ryža sa varí v bohatom kokosovom mlieku a zvyčajne sa konzumuje s kuracím mäsom, ikan bilis (ančovičkami), vajíčkom, nakladanou zeleninou a kôpkou pikantného sambal chilli.
Singapurská kokosová ryža (5 porcií):
Zloženie:
balíček singapurskej kokosovej ryžovej zmesi, 500 g nevarenej ryže, 670 ml vody, 1 polievková lyžica rastlinného oleja, nakrájaná uhorka a sambal chilli ako obloha (voliteľné)
Pokyny na varenie:
1. V hrnci zmiešame ryžu, zmes korenia, vodu a olej.
2. Priveďte do varu a raz premiešajte. Znížte teplotu, zakryte ju a varte 20 minút alebo do zmäknutia.
3. Nechajte stáť 5 minút. Premiešame. Ozdobte a podávajte teplé s varenými vajcami, rybou alebo kuracím mäsom
Rada pre alergikov: Obsahuje sóju.
Chráňte pred priamym slnečným žiarením a skladujte na chladnom a suchom mieste. Po otvorení spotrebujte ihneď.
1,75 €
1,46 € bez DPH