Arašidové maslo 500g, Krajina pôvodu Holandsko. Vhodné na prípravu omáčky, alebo samostatné ako nátierka, pomazánka na pečivo.
Jemné arašidové maslo PCD je výborným spestrením vašich raňajok. Vyskúšajte napríklad rozpečený toast potrený touto delikátnou arašidovou pomazánkou alebo si s arašidovým maslom obzvláštite ovsenú kašu. Maslo je veľmi kvalitné keďže obsahuje 90% arašidov. Uvidíte, že budete príjemne prekvapení príjemnou arašidovou chuťou a maslo si zamilujete.
Arašidy (burské oriešky) sú plody podzemnice olejnej a mylne sa označujú ako orechy, ide o lúšteninu. Arašidy obsahujú bielkoviny vlákninu, vitamín E, B, minerálne látky (vápnik, železo, draslík, sodík, mangán, meď, zinok, selén), antioxidanty, kyselinu listovú, omega 3 a omega 6 kyseliny.
Arašidy sú vhodné pri redukčnej diéte, podporujú rast svalovej hmoty (vhodné pre športovcov), posilňujú pamäť a pôsobia ako prevencia proti niektorým ochorením napr. proti cukrovke. Používajú pri výrobe arašidového masla alebo napríklad arašidového oleja.
Arašidové sušienky
SUŠIENKY Z ARAŠIDOVÉHO MASLA
1/4 hrnčeka špaldovej alebo inej múky, 50 g masla, hrnček arašidového masla (odporúčame chrumkavé, ale môžete použiť aj jemné a pridať kúsky arašidov), vajíčko, hrnček trstinového cukru alebo agáve sirupu, balíček prášku do pečiva, pár kvapiek vanilkového extraktu, štipka soli
Postup:
1. Rúru predhrejte na 170 ºC a plech vyložte papierom na pečenie.
2. V miskách si samostatne zmiešajte suché (múka + cukor + prášok do pečiva + soľ) a tekuté (mäkké maslo + arašidové maslo + vajíčko + vanilkový extrakt) ingrediencie.
3. Suchú zmes vysypte do misky spolu s tekutou zmesou si vytvoríte tuhé cesto.
4. Z cesta najskôr vytvorte malé guličky, ktoré budete dávať na plech a roztlačíte ich dlaňou alebo dnom pohára.
5. Pečieme 10 - 15 minút dozlatova.
Zdroj receptu: https://gymbeam. cz/blog/10-arasidove-maslo-fitness-recepty
5,45 €
4,54 € bez DPH