Marináda na thajské grilované kuracie mäso Kai Yang od Asian Home Gourmet 50 g. Krajina pôvodu Thajsko.
Táto marináda má príchuť Kai Yang, jedného z najobľúbenejších receptov koreneného kuracieho mäsa v severnom Thajsku. Výborne chutí aj s hovädzím, jahňacím a morčacím mäsom.
Thajské grilované kuracie mäso Kai Yang (4 porcie):
Zloženie:
1 balíček thajskej grilovacej kuracej marinády
900 g kuracích kúskov alebo celých kuracích stehien
2 lyžice rastlinného oleja
Šaláty a / alebo paradajky ako obloha (voliteľné)
Pokyny na varenie:
1. Marinujte kurča marinádou a olejom. Prikryjeme a necháme minimálne 1 hodinu
2. Na grile na drevené uhlie / elektrický gril: Podlejte aspoň dvakrát zvyšnou marinádou. Občas otočte
Pečenie: Predhrejte rúru na 190 stupňov C a pečte 30-45 minút alebo dovtedy, kým nebudú uvarené. Podlejte aspoň dvakrát počas pečenia zvyšnou marinádou
Na vyprážanie: Smažte na strednom plameni do zlatista
Tipy na varenie: Namiesto kuracieho mäsa sa môže použiť morčacie, hovädzie, jahňacie alebo kačacie mäso. Pre intenzívnejšie chute nechajte marinovať aspoň 1 hodinu alebo nechajte v chladničke cez noc.
Rada pre alergikov: Obsahuje sóju, pšenicu, kukuricu, horčicu.
Chráňte pred priamym slnečným žiarením a skladujte na chladnom a suchom mieste. Po otvorení spotrebujte ihneď.