Santoku je univerzálny Japonský nôž používaný na krájanie zeleniny, ovocia, mäsa, alebo rýb. Jeho výška vám umožní nakrájanú surovinu nabrať na čepeľ a preniesť do hrnca či panvice. Vhodný na každodennú prácu, veľmi obľúbený nôž aj na profesionálne použitie.
Nakiri je Japonský nôž určený na krájanie byliniek a zeleniny či pučenie cesnaku. Tenká, obdĺžniková čepeľ je schopná krájať tenučké plátky (katsura-muki). Má širokú čepeli s ktorou môžete nakrájané suroviny rovno prenášať na panvicu, alebo priamo na tanier či do šalátou. Rovná, široká čepeľ je priam stvorená na krájanie cibule, alebo rezov ako je Julienne či chiffonade.
Nože sú vyrobené z kvalitných materiálov, čomu zodpovedá aj údržba. Nôž po použití ručne umyte, vysušte jeho povrch a uložte na suché miesto. Neodporúčame krájať mrazené potraviny, či na vykostovanie. Nevhodné do umývačky riadu!