O rezancoch udon
V Ázii sú rezance základom a súčasťou každej kuchyne a objavuje sa ich celý rad druhov. Podávané sú ako horúce v polievkach, tak aj chladené so sójovou omáčkou. Vyrábajú sa z rôznych surovín: pšenica, ryža, pohánka. Rezance udon patrí medzi základné druhy rezancov. Konzumujú sa v polievke, s tempúrou, sú zlatým klincom jedál pripravovaných na stole.
História
Aj keď sú dnes rezance neodmysliteľnou súčasťou ázijskej kuchyne, sú vlastne čínskym vynálezom. V Ázii však čoskoro zdomácneli a pripravujú sa na mnoho spôsobov a v mnohých variantoch miestnych špecialít.
Zaujímavosť
Na Nový rok sú populárne až meter dlhé rezance, ktoré symbolizujú dlhovekosť. Udon je pokrm, ktorý sa veľmi často pojedá na obed. Napríklad v japonsku dopĺňajú jeho konzumáciu hlasným srkaním, ktoré umožňuje jesť rezance naozaj horúce. Udon sa predáva v pasážach v okolí stanic, rovnako tak ako v reštauráciách, ktoré slúžia na rýchle nasýtenie počas obedňajšej prestávky. Je tiež obľúbeným nočným jedlom flamendrov vracajúcich sa z krčmičiek. Ide vlastne o výdatnú polievku s mäsom a so zeleninou, do ktorej sú vložené rezance.
Využitie
Rezance udon sú 3 mm široké, bielej farby. Sú vyrobené hnetením múky, vody a soli. Využívajú sa predovšetkým do polievok, môžu sa konzumovať horúce i studené, samotné, aj napríklad ako príloha. Rezance sa varia vo veľkom množstve vody a po uvarení sa prepláchnu ľadovou vodou.
Zloženie
Pšeničná múka, soľ.
Obsahuje alergény: lepok.
4,30 €
3,58 € bez DPH