3-dielna sada nožov Satake obsahuje tri samostatné nože: nôž na zeleninu Santoku 17cm, filetový nôž Sashimi 21cm a japonský kuchársky nôž Nakiri 17cm, ktorý slúži ako čepeľ na všeobecné použitie. Každý nôž je vyrobený z pevnej a odolnej Hi-Carbon ocele a má krásnu rukoväť z magnóliového dreva. Dizajn je elegantnou kombináciou škandinávskeho a japonského štýlu. Nože majú odolné a ostré ostrie a sú skvelým darčekom pre každého nadšenca varenia. Uhol ostria: 15°.
Sashimi Filetovací nôž, vďaka ktorému jednoducho naporcujeme rybu na filety alebo na tenké plátky, vhodné aj na sushi.
Santoku je univerzálny Japonský nôž používaný na krájanie zeleniny, ovocia, mäsa, alebo rýb. Jeho výška vám umožní nakrájanú surovinu nabrať na čepeľ a preniesť do hrnca či panvice. Vhodný na každodennú prácu, veľmi obľúbený nôž aj na profesionálne použitie.
Nakiri je Japonský nôž určený na krájanie byliniek a zeleniny či pučenie cesnaku. Tenká, obdĺžniková čepeľ je schopná krájať tenučké plátky (katsura-muki). Má širokú čepeli s ktorou môžete nakrájané suroviny rovno prenášať na panvicu, alebo priamo na tanier či do šalátou. Rovná, široká čepeľ je priam stvorená na krájanie cibule, alebo rezov ako je Julienne či chiffonade.
Nože sú vyrobené z kvalitných materiálov, čomu zodpovedá aj údržba. Nôž po použití ručne umyte, vysušte jeho povrch a uložte na suché miesto. Neodporúčame krájať mrazené potraviny, či na vykostovanie. Nevhodné do umývačky riadu!