Sezamová pasta je bohatá na minerály ako je napríklad fosfor, draslík, zinok, lecitín, horčík, železo a je jedným z najlepších zdrojov vápnika. Obsahuje viac bielkovín než väčšina orechov, vitamín E alebo vitamíny skupiny B.
Pasta sa taktiež používa pri diéte, pretože je ľahko stráviteľná a obsahuje vysoké množštvo nenasýtených tukov. V kuchyni má obrovskú škálu využitia a v obľube ju majú aj vegáni či vegerariáni. Natiera sa ako pomazánka na chlieb, pridáva sa do marinád, omáčok, šalátových dresingov a podobne. Po zmiešaní s ďatlovým sirupom sa podáva ako sladký dezert alebo spolu s pečivom ako desiata medzi jedlami.
Vynikajúca je v kombinácií s jahňacím mäsom. V Egypte sa automaticky pridáva do väčšiny sendvičov a v mnohích ázijských krajinách je obľúbená jej verzia s pálivými čili papričkami.
4,50 €
3,75 € bez DPH