Fermentovaná kórejská pasta z červenej pálivej papriky 1kg. Krajina pôvodu Južná Kórea. V praktickom uzatvárateľnom obale s hygienickým uzáverom.
Pasta z pálivej papriky má vysoký obsah sušených červených paprík, ktoré dodávajú jedlám farebnosť. Táto pasta sa používa ako základ pre štipľavé a korenené jedlá. Výborná do ryže, na ochucovanie jedál, ale i na prípravu pálivých marinád na mäso.
Výborná pasta na marinovanie mäsa, do omáčok, na grilovanie, ku mäsu, na ryžu...ale dá sa skvelo použiť aj do guláša, segedínu a iných slovanských jedál. Ostrá papriková pasta sa používa predovšetkým ako korenie v kórejskej kuchyni - do polievok a dusených pokrmov. Je taktiež kľúčovou zložkou v rôznych pastách a omáčkach. Gochujang / Kochujang je lahodná ostrá kórejskej chuťová prísada.
V Kórei sa tradične vyrábala prirodzeným kvasením v hlinených nádobách jangdokdae. Prvý krát sa kochujang v Kórei začína používať na konci 17. storočia, potom čo v 16. storočí prichádza z japonska tradícia pestovania čili papriky. V kronike Jungbo Sallim Geongje z roku 1765 je spomínané, že kochujang bol vyrobený zmiešaním prášku z čili papričiek a prášku z lepkavej ryže (suši ryža), pasty zo sójových bôbov a potom bol ponechaný v hlinenom hrnci na slnku po dlhú dobu. Tento tradičný recept je podobný receptu dnešnej výroby tejto omáčky.
Kochujang obsahuje proteíny, tuky, vitamín B2, vitamín C a karotén. Zloženie obsahujúce pálivé papričky podporuje odbúravanie tuku a napomáha zníženiu telesnej hmotnosti.
Kochujang sa používa na prípravu tradičných pokrmov Bibimbap a TTeokbokki, robí pokrmy ostrejšími a zároveň sladšími.