Krémová Thai mrkvovo-batátová polievka s arašidovým maslom
Thai mrkvovo-batátová polievka s arašidovým maslom. Tento recept nám navarila kristy.food. Je to jednoduchý, no ohromujúci recept, ktorý osloví nielen vaše chuťové poháriky, ale aj vaše zmysly svojou vôňou a farebnosťou. Táto polievka je zárukou lahodného spojenia sladkej chuti, čo vytvára jedinečnú chuťovú symfóniu.
Postup na prípravu polievky:
- Vo veľkom hrnci rozpustíme kokosový olej, na ktorom orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a nastrúhaný zázvor. Restujeme na miernom ohni cca 5 minút, kým nebde cibuľa zlatistá. Primiešame očistené mrkvy a batát. Restujeme cca 4 minútky.
- Za stáleho miešania vmiešame kari pastu.
- V malej miske si zmiešame časť vývaru s arašidovým maslom. Do hrnca prilejeme vývar a zvyšok vývaru, ktorý sme si zmiešali s arašidovým maslom.
- Prisypeme trochu soli a zmes premiešame. Polievku privedieme do mierneho varu a potom oheň znížíme a hrniec zakryjeme pokrievkou.
- Dusíme 15 až 20 minút ,kým zemiaky a mrkva nezmäknú. Po zmäknutí zeleniny polievku rozmixujeme dohladka.
- Prilejeme kokosové mlieko a polievku dáme variť ešte na 3 minúty. Dochutíme hnedým cukrom a podla chuti dosolíme.
- Polievku podávame s čerstvým koriandrom a orieškami.
Prajeme dobrú chuť!