Kimchi (kimči) z koriandra
Koriandrové (cilantro) KimChi
Koriander sa v kórejskej kuchyni nepoužíva (výnimkou je len ako rozmixovaná prísada do pesta). Na kórejských blogoch som ale našiel tento vskutku zaujímavý a výnimočný recept na koriandrové kimchi, ktorý som hneď vyskúšal.
Potrebujeme:
1 zväzok čerstvého koriandru,
2 strúčiky potretého cesnaku
1/2 šálky nahrubo postrúhanej redkvičky (alebo mrkvy)
1 čili papričku pokrájanú natenko
3 jarné cibuľky
2 lyžičky postrúhaného zázvoru
1 lyžicu rybacej omáčky
1 lyžicu čili prášku
1 lyžičku sezamového oleja
Postup:
Cibuľky a koriander nakrájame na 6-8cm kúsky a zmiešame s ostatnými prísadami. Toto kimchi sa nekvasí, dá sa jesť okamžite, ale najlepšie je na druhý deň. Je neuveriteľne voňavé a mne výborne chutilo s hovädzou polievkou. HappyWok
Tu je aj video:
Na recept potrebujete: