Šalát s tofu
Tofu (dubu ganjang jorim) je zaujímavá príloha napríklad k rybe, ale vynikajúco chutí len tak - ako niečo malé na zahryznutie. Samotné tofu patrí k superpotravine, podľa WHO je v prvej päťke najzdravších jedál na svete. Bohužiaľ na Slovensku doposiaľ kvalita tofu bola mizerná a preto aj záujem oň je minimálny. V Happy Wok môžete kúpiť tofu najvyššej kvality za cenu slovenského tofu. Vyrába sa v USA japonskou technológiou. Na Dubu Ganjang Jorim potrebujeme: - 0,5 kg Firm (tvrdého) tofu - mladú cibuľku - 2 strúčky cesnaku - 2 pl sójovej omáčky - 2 pl mirin (sladké ryžove víno do varenia) - 1 kl medu - 2 kl čili prášku - 1 kl opečených sezamových semienok - šalát na ozdobu (rucola...) - 2 pl olivového oleja. Tofu opláchneme vodou a rozkrojíme napoly. Potom na 10-12 rovnakých kúskov ktoré dôkladne osušíme papierovou utierkou. Tofu z každej strany opečieme na oleji dozlatista. Trvá to tak 7-8minút. Medzitým nadrobno pokrájame cibuľku, cesnak a pridáme ostatné pochutiny. Na tanieri tofu naukladáme na šalátove listy a každý kúsok zalejeme sójovou zmesou ktorú sme si pripravili. A tu je ešte link, aby ste videli ako to to robí Maangchi - kórejská kuchárska hviezda: HappyWok
Pridajte si do košíka: