Šalát z krabieho mäsa
Šalát z krabieho mäsa
Toto je naša obľúbená večera - šalát zo šampiňónov a fenikla s krabím mäsom. Je to skutočne vynikajúci recept, ktorý sa dá urobiť v nespočetných obmenách: pokrájame, alebo postrúhame na čo najtenšie plátky fenikel a krémové šampiňóny (používam na to také japonské strúhadlo - ostré ako britva). Potom to pokvapkáme olivový olejom, v ktorom sa lúhovali niekoľko dní vanilkové lusky. Toto je dosť dôležité, dáva to šalátu zaujímavú chuť. Krabie mäso z konzervy scedíme, pridáme lyžicu hustého jogurtu a majonézy, lyžičku trstinového cukru, šťavu z jednej limetky, môžeme pridať lyžičku koňaku a všetko jemne premiešame. Touto "zálievkou" pokvapkáme huby a fenikel a zvyšok pridáme do rukoly, valeriánky či iného šalátu, ktorý dáme na vrstvu feniklu a húb. Nesmie to byť príliš mokré. Môžeme pridať prúžky manga, alebo žltého melóna. Posypeme opraženými píniovými, alebo inými semienkami. Niekedy to ozdobím jedlými kvetmi. Je to ozajstná mňamka.