Zapečené avokádo s morskými plodmi
Avo-Kama Seafood
Avo-Kama Seafood (Zapečené avokádo s morskými plodmi)
Toto je rýchlovka na japonský spôsob. Majonézu rozmixujeme s cibuľovou vňaťou, pridáme pár kvapiek srirachy, citrónovej šťavy a sezamového oleja. Ja som pridal aj vňať z medvedieho cesnaku. Do tejto pikantnej majonézy treba dať mäso z kraba, postačia aj natenučko natrhané surimi tyčinky. Touto zmesou naplníme polovičku avokáda a dáme ho zapiecť do rúry na 12 min pri teplote 180 stupňov. V miske s trochou ľadovej vody zmiešame 3-4 lyžice hladkej múky a lyžičku ryžového octu. V tomto riedkom cestíčku obalíme kúsky predvarenej chobotničky, krevety... a vypražíme ich dochrumkava. Dáme to na zapečené avokádo. Môžeme si vypražiť aj rôzne kúsky zeleniny (huby, hrachové lusky, brokolicu...). Zeleninu treba nechať riadne odkvapkať z prebytočného oleja. Takto pripravená zelenina sa volá tempura a podáva sa s citrónom a ochutenou sójovou omáčkou. Možete použiť aj Tempura obalovaciu zmes. HappyWok
Pridajte si do košíka: