Ssamjang pasta, na samgyupsal- pečený bôčik. Chungjungone Sunchang Ssamjang pasta sa môže pochváliť bohatou a hlbokou chuťou pasty zo sójových bôbov.Táto pasta väčšinou používa ako marináda na pečené mäso, ktorému dodáva slanú chuť. Taktiež sa môže použiť pri príprave bezmäsitých jedál. Skúste ju pridať ku ryži, na čerstvý šalát, sezamové listy alebo varenú kapustu.
Táto populárna kórejská pasta je vyrobená zo sójovej pasty a množstva chutnej zeleniny a korenia. Ssamjang možno použiť ako dip k mäsu a zelenine, ako marinádu na mäso a ryby, alebo čerstvú zeleninu ako prílohový šalát. Pretože je Ssamjang taký všestranný, nájdete ho takmer denne v kórejskej kuchyni.
Kórejská fazuľová pasta je podobná japonskému miso, čo je fermentované jedlo reprezentujúce Kóreu aj Japonsko, ale v skutočnosti sú odlišné.
Nedávno sa „fermentované jedlo" objavilo ako jeden z trendov v potravinárstve na celom svete a rastie záujem o japonské miso a kórejskú fazuľovú pastu. Miso aj kórejská fazuľová pasta boli vyrobené fermentáciou sójových bôbov, ale je medzi nimi rozdiel.
Na rozdiel od kórejskej sójovej pasty, sa japonské miso vyrába zmiešaním kvasu so sójovými bôbmi. Názov miso sa mení podľa zložiek kvasníc, ktoré sa do fazule dostanú. Japonské miso vyrobené nanesením ryžovej múky na sójové bôby je známe ako „Kome miso" a miso s jačmennými kvasnicami na sójových bôboch je „mamemiso"
3,60 €
3 € bez DPH