Horčica celá čierna 100 g. Sušené horčičné semiačka celé. Krajina pôvodu Španielsko.
Horčicové semienko čierne je obľúbené korenie v mnohých kuchyniach, predovšetkým indických. Získava sa z rastliny, ktorá sa radí ku kapustovitej zelenine, ako je napríklad brokolica, ružičkový kel a kapusta. Čierne semienka dodávajú jedlu pikantnú, aromatickú, rustikálnu chuť a vôňu, ktorá je jedinečná. Sú pikantnejšie než žlté a hnedé odrody.
Najlepším spôsobom ako plne uvoľniť chuť, je zmiešať semienka na približne 10 minút s teplou vodou, ešte pred pridaním do pokrmu. No na druhej strane, ak chceme potlačiť ich ostrú chuť, je vhodné pridať do jedla kyslú tekutinu, napríklad citrónovú šťavu, ocot alebo víno. Horčicové semienka čierne sa výborne hodia k iným štipľavým koreninám, ako je cesnak a čili. V kuchyni sú súčasťou rôznych zmesí korenia, marinád, kari, nakladanej zeleniny (predovšetkým kapusty a uhoriek), šalátových zálievok. Majú výborné konzervačné vlastnosti.
Semienka sú zdrojom selénu, omega-3 mastných kyselín, mangánu, fosforu, horčíka, medi a vitamínu B1.
2,30 €
1,92 € bez DPH