Legendárna celosvetovo známa japonská sójová omáčka Kikkkoman, prírodne fermentovaná vhodná na prípravu suši 500 ml. Krajina pôvodu Japonsko.
Japonská sójová omáčka Kikkoman patrí medzi najkvalitnejšie. Je vyrábaná čisto prírodnou fermentáciou sójových bôbov a praženej pšenice, ktorá prebieha niekoľko mesiacov. Omáčka má svetlohnedú farbu a príjemnú aromatickú vôňu.
Sójová omáčka je tmavo hnedá omáčka, ktorá má slanú chuť. Používa sa na dochucovanie najmä ázijských jedál a pri servírovaní sushi. Vyrába sa zo sójových bôbov, ktoré sú fermentované (kvasené) pomocou špeciálnej ušľachtilej plesne. Sójová omáčka obsahuje veľké množstvo antioxidantov, a preto pomáha pri prevencii proti kardiovaskulárnym ochoreniam. Zdraviu prospešné sú iba len kvalitné sójové omáčky. So sójovou omáčkou by ste to nemali preháňať, pretože je veľmi slaná a mohla by prebiť chuť ostatných ingrediencií. Navyše odporúčame soliť až po ochutnaní, môže sa totiž stať, že vďaka sójovej omáčke, už nemusíte jedlo dosolovať. A bez ochutnania by ste jedlo mohli jednoducho presoliť.