Kubota Senju je saké z Japonska. Toto saké typu Honjozo je ľahko suché a plné s jemnou arómou. Vhodné na korenené jedlá, tempuru, praženicu, grilované jedlá, zeleninové uhorky. Honjozo je trieda saké, pôvodné a tradičné ryžové víno, ktoré sa stalo silným symbolom japonskej národnej kultúry. Zatiaľ čo výrobná technika je podobná ako pri iných saké (napr Junmai), majster saké môže počas fermentácie pridať do záparu malé množstvo neutrálneho alkoholu.
- Klasifikácia: Tokubetsu Honjozo
- Alkohol: 15,5%
- Kyslosť: 1,0
- Seimaibuai (stupeň leštenia ryže): 55 %
- SMV (hodnota Sake Meter): +6,0
- Typ ryže: Gohyakumangoku
- Vinárstvo: Asahi Shuzo
- Teplota podávania: 10 - 15 stupňov
- Čistý objem: 720 ml