Sinigang
Uvarte si SINIGANG
Sinigang je filipínske národné jedlo - eintopf. Ma prijemnú kyslastú chuť po tamarinde. Ja ho občas varím s priateľmi u nás vo firme.
Potrebujeme:
0,5 kg rýb - plodov mora ( sinigang možno variť aj z bravčového mäsa - rebierok)
1/2 bielej reďkvičky nakrájanej na tenké plátky
10 dkg zelenej fazuľky nakrájanej na 5 cm kúsky
1 cibuľu nakrájanú na osminky – lupienky
3 strúčky rozdrvenáho cesnaku
10 dkg cherry paradajok
15 dkg čínskej kapusty (alebo bok choy) nakrájenej na väčšie kúsky
2 pl tamarindovej pasty
1 pl rybacej omáčky
1L studenej vody
Príprava:
Pod pokrievkou všetko, okrem kreviet a kapusty, varíme cca 20- 30 min. Zelenina by mala byť ešte chrumkavá. Pridáme krevety, čínsku kapustu a varíme ešte cca 5 min. Ak robíte variantu s rebierkami, tie treba zvlášť predvariť, domäkka, aby mäso odpadalo od kostí. A hotovo... HappyWok
Vedeli ste že: Tamarindové lusky su podobné fazuli. Tie ošúpeme a povaríme v osolenej vode cca 10min - prepasírujeme a kôstky vyhodíme. Výhodnejšie je však použíť hotový tamarindový pretlak - pastu.