Panvica na vaječnú japonskú omeletu tamago, 23,5 cm x 17,5 cm, hranatý tvar. Neprilňavý- nelepivý povrch, veľmi jednoduché čistenie, stačí pár kvapiek oleja na prípravu jedla.
Tamago omeleta je v Japonsku veľmi obľúbená vajcová omeleta s prídavkom rybieho vývaru dashi, myrhy, sójovej omáčky a cukru. Je formovaná do špeciálnej rolky a potom rezaná ako doplnok k nigiri a maki sushi. Vytváranie tamago je určite uľahčené obdĺžnikovým tvarom panvice.
Vaječnú omeletu si pripravíte tak, že do misy rozklepnete 3 vajíčka a pridáte trošku cukru a štipku soli. Môžete pridať ešte 20 ml vývaru dashi, 1 lyžičku ryžového vína mirin, 1/2 lyžičky saké a pár kvapiek sójovej omáčky. Vaječnú zmes zľahka premiešajte, aby sa jednotlivé suroviny prepojili. Pozor, nešľahajte vaječnú zmes do peny. Potom dajte vaječnú zmes na 2 hodiny do chladničky. Rozpáľte panvičku, ktorú ste predtým ľahko potreli rastlinným olejom na vyprážanie, a 1/4 vaječnej zmesi nalejte na panvičku. Akonáhle zmes zatuhne, preložte ju na tretinu a mierne nadvihnite, opäť panvičku mierne potrite olejom a nalejte ďalšie 1/4 vaječnej zmesi a postup opakujte. Pri treťom a štvrtom opakovaní už omeletu preložte len na polovicu. Hotovú omeletu si vytvarujte do úhľadného tvaru, vyklopte ju na tanier a nechajte vychladnúť.
23,70 €
19,75 € bez DPH