Wok malý s plochým dnom, priemer 30,5 cm. Krajina pôvodu Čina.
Bezkonkurenčná kuchynská pomôcka na prípravu väčšiny jedál ázijskej kuchyne. Wok nesmie chýbať v žiadnej kuchyni milovníka ázijských špecialít. Tento činsky wok vyrobený z masívneho železa bez povrchovej úpravy. Pri dlhšom nepoužívaní môže materiál jemne zhrdzavieť. Wok však stačí pred použitím utrieť papierovou alebo plátenou utierkou. Taktiež je možné ho občas pretrieť stolovým olejom, čím predídete vzniku hrdze.
Pred prvým použitím treba wok "vypáliť", aby sa jeho povrch stal úplne nepriľnavým. Najbežnejší postup vypálenia woku:
Nový wok najprv dôkladne umyte teplou vodou, saponátom a drsnejšou hubkou, a to zvnútra aj z vonku. Dokonale suchý wok dajte rozpáliť na plynový varič. Povrch woku začne postupne meniť farbu. Otáčajte wokom tak, aby sa farba zmenila na celom povrchu. Potom do woku nalejte asi dve lyžice oleja a opatrne rozotrite po celom woku. Rozpálený olej sa začne vypaľovať. Potom nalejte ďalší olej a pridajte do woku väčšie množstvo nakrájanej zeleniny (môže byť šalát, zázvor, jarná cibuľka). Opekajte do čierna a miešaním zeleniny rozotierajte olej po celom woku. Usmaženú zeleninu vyhoďte, wok nechajte vychladnúť a vytrite papierovým obrúskom.
Mnoho názorných videí možno nájsť na youtube.com (how to seasonig wok):
https://www.youtube.com/watch?v=QCJWJz2Kw2I
https://www.youtube.com/watch?v=a783vEF2yYA
Vypálený wok neumývajte nikdy saponátom a nedávajte do umývačky!
Upozornenie! Bez vypálenie woku nemožno uznať jeho reklamáciu čo sa týka priľnavosti povrchu woku (čiže ak wok nevypálíte a bude sa vám v ňom lepiť jedlo, tak to nie je možné reklamovať).