Menu
Wok panvica carbon 36cm s rukoväťou

Najpredávanejšie TIP na Vianoce

Wok panvica carbon 36cm s rukoväťou

Hodnotenie

3.47/5 (124x)

Wok panvica carbonová 35cm s rukoväťou s plochým dnom. Wok z kvalitnej uhlikovej ocele, vhodný na všetky typy ohrevu vrátane indukcie. Na ďalekom východe bola čierna uhlíková oceľ obľúbeným kovom pre riad už od 19. storočia. Častým používaním panvica získava prirodzené nepriľnavé vlastnosti, povrch sa neškriabe ani neodlupuje. Na rozdiel od nepriľnavých panvíc je bezpečné ho používať pri vysokých teplotách aj s kovovými predmetmi, ako sú nože, vidličky alebo špachtle. Čítajte viac

Skladom

36 €

30 € bez DPH

Skladové číslo: 6088054

Výrobca: Emro

Popis

Black Carbon Steel je ideálnou voľbou pre tých, ktorí chcú vo svojej kuchyni používať tradičný riad. Bez chemikálií, povlakov PFOA a PTFE. Zlepšuje chuť steakov, rýb, omeliet, palaciniek a mnohých ďalších pokrmov. Uchováva živíny aj pri vysokej teplote.

Čistenie: Umývajte iba ručne, teplou vodou a neabrazívnými čistiacími prostriedkami. Neumývajte v umývačke riadu ani nenamáčajte do vody. Ak chcete odstrániť zvyšky jedla, jemne vydrhnite špongiou alebo neabrazívnym čistiacim prostriedkom. Pred uskladnením úplne osušte a jemne namažte niekoľkými kvapkami kuchynského oleja. Ak sa objavia hrdzavé škvrny, vydrhnite oceľovou vlnou alebo tvrdou kefou. Opláchnite, osušte a utrite olejom.

Seasoning: (obnova povrchu) Do panvice nalejte trochu oleja na varenie, varnú dosku nastavte na strednú teplotu. Olej rovnomerne rozotrite po povrchu panvice a počkajte, kým sa objaví dym, potom vypnite. Po vychladnutí panvicu umyte vodou a utrite dosucha. Panvica je teraz opäť pripravená na použitie.

Použitie a údržba woku z uhlíkovej ocele

Pred prvým použitím

Pred prvým použitím umyte panvicu/wok iba horúcou vodou a hubkou na umývanie. Naše panvice sú už vo výrobe vypálené rastlinným olejom, takže panvicu môžete použiť ihneď po zakúpení.

VARENIE S OCEĽOVÝM WOKOM

Pred prvým použitím panvicu dobre umyte.

Aby sa jedlo neprilepilo na dno, je dôležité, aby ste dôsledne dodržiavali nasledujúce pokyny:

- Jedlo, ktoré idete pripravovať, vyberte z chladničky vopred, aby na začiatku prípravy malo izbovú teplotu.

- Umiestnite panvicu na zdroj tepla (varnú dosku, plyn.sporák à pozor - pri sklenenom povrchu varnej dosky, panvicu vždy nadvihnite a NEPOSÚVAJTE ju po povrchu). Táto panvica sa dá použiť aj v rúre, takže jedlo môžete najskôr vyprážať na sporáku a vložiť priamo do rúry, aby ste mohli pokračovať vo varení.

- Nechajte panvicu pomaly zohriať na teplotu a tuk pridávajte, až keď je panvica horúca. Pri varení na indukcii buďte opatrní! Použite nízky stupeň ohrevu, pretože táto panvica sa rýchlo zohreje.

- Vysušte jedlo, ktoré sa má pripraviť, čo najviac dosucha.

- Potravina, ktorú vložíte do panvice a ktorá sa prilepí na dno, nechajte chvíľu povariť, bez toho, aby ste sa ju pokúšali odstrániť z dna woku. V prípade potreby sporák trochu stíšte a chvíľu počkajte. Uvidíte, že sa to samo uvoľní.

Počas prvých pár použití pri príprave použite trochu tuku navyše, niektoré potraviny (najmä bohaté na bielkoviny) sa môžu v nových panviciach ľahšie prilepiť na dno.

Panvice/woky z oceľového plechu sú počas varenia horúce. Preto vám pre istotu odporúčame mať po ruke chňapku.

ČISTENIE

Po príprave necháme panvicu vychladnúť. Nikdy horúcu panvicu/wok nedávajte pod studenú tečúcu vodu ani ju nevkladajte priamo do studenej vody. Môže  dôjsť k deformácii woku.

Keď panvica dostatočne vychladne, umyte ju teplou vodou a hubkou na umývanie riadu alebo kefou bez škrabancov. Používajte čo najmenej umývacieho prostriedku, pretože často obsahuje kyselinu, ktorá môže ovplyvniť vrstvu patiny alebo spôsobiť hrdzu. NIKDY nedávajte panvicu do umývačky riadu!

Ak vyššie uvedené nemá požadovaný účinok, môžete panvicu priviesť do varu s malou vrstvou vody.

Nechajte chvíľu vychladnúť a zvyšky odstráňte kefou na umývanie,  lyžicou alebo pomocou špeciálnej podložky Skottsberg. Ďalším spôsobom je použitie soli ako abrazíva. Do ešte teplej panvice stačí vhodiť pár lyžíc kuchynskej soli a poriadne ju vydrhnúť kuchynským papierom alebo zemiakom prekrojeným na polovicu. To neovplyvňuje vrstvu patiny, ale obrusuje prilepené zvyšky jedla.

Po očistení môžete panvicu vymastiť veľmi tenkou vrstvou oleja (nie olivovým alebo orechovým) a potrieť papierovou kuchynskou utierkou. To pomáha proti tvorbe hrdze. Teraz uložte panvicu na suché miesto. Ak skladujete panvicu s pokrievkou, vložte medzi panvicu a pokrievku papierovú kuchynskú utierku, aby mohol vzduch cirkulovať. Urobte to aj vtedy, ak položíte niekoľko panvíc na seba.

Ak sa objaví kovová chuť, panvica vydáva veľa čiernej (čo mimochodom nie je na škodu) alebo sa na panvici objavia známky hrdze alebo opotrebovania vrstvy patiny, postupujte podľa nasledujúcich jednoduchých krokov na opätovné potiahnutie panvice . ochranná vrstva:

 OBNOVA PATINOVÉHO OCHRANNÉHO POVRCHU. SEASONING, ALEBO VYPÁLENIE woku.

- Ak máte na panvici hrdzu, najskôr ju odstráňte čistiacou špongiou, jemným brúsnym papierom alebo drôtenkou. Na odstránenie škvŕn od hrdze môžete použiť aj starú handru namočenú v octe.

- Panvicu umyte vo veľmi horúcej vode s čistiacim prostriedkom a kefou na umývanie riadu alebo drôtenkou a dôkladne vyčistite a potom osušte.

- Zohrejte panvicu na sporáku na miernom stupni po dobu niekoľkých minút. Tým sa otvoria póry panvice a zaistí sa úplné vysušenie panvice.

- Na utierku, ktorá nepúšťa vlákna, nastriekajte olej a panvicu dôkladne potrite (nepoužívajte olivový ani orechový olej. Najlepší olej na použitie je náš olej z hroznových jadierok Skottsberg.), zvnútra aj zvonku, a ak je aj rukoväť/rúčka vyrobené zo železa alebo ocele, tiež ho natrite olejom.

- VEĽMI DÔLEŽITÉ: Olej z panvice/woku odstráňte čistou handričkou, ktorá nepúšťa vlákna. Potom sa zdá, že na panvici nezostal žiadny olej, ale na panvici zostáva tenký film oleja, presne to, čo je potrebné.

- Položte panvicu/wok na sporák. Zapnite digestor a zabezpečte dobré vetranie v kuchyni. Panvicu zohrejte na sporáku, kým nedosiahne bod zadymenia a olej začne mierne dymiť. Počkajte ešte niekoľko minút a potom sporák vypnite. Horiaci olej spôsobuje dym a zápach. Toto je úplne normálne!

Keď panvica úplne vychladne, môžete panvicu uložiť na suché miesto.

Panvica opäť získa svoj krásny hladký čierny vzhľad.

Wok panvica carbon 36cm s rukoväťou
Wok panvica carbon 36cm s rukoväťou

36 €

30 € bez DPH

Podobné produkty

Prihlásenie

Zabudnuté heslo

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Táto stránka je chránená programom reCAPTCHA a spoločnosťou Google. Platia Pravidlá ochrany osobných údajov a Zmluvné podmienky.

Prihlásenie

Zabudnuté heslo

Produkt bol vložený do košíku
Vrátiť sa k nákupu Prejsť k objednávke