Chrumkavé kura s medovou ázijskou omáčkou
Aké jedlo vám napadne ako prvé, keď sa povie ázijské jedlo alebo ázijská kuchyňa? Veľa z vás si určite ako prvé predstaví chrumkavé kura s medovou omáčkou a sezamom. Je príjemné sladké, no zároveň aj slané, mierne pikantné a hlavne chrumkavé! Je to proste obľúbené jedlo fanúšikov ázijskej kuchyne. A presne preto sme sa rozhodli pripraviť recept na chrumkavé sezamové kura na čínsky spôsob s medom, aby ste si ho mohli urobiť aj sami doma.
Čas prípravy pre 4 osoby je približne 15 minút, čas varenia tak isto 15 minút.
Postup
- Vo woku alebo veľkej panvici zohrejeme olej. Otestovať si, či je olej už dostatočne horúci môžeme napríklad tak, že sa do neho kvapne trošku vajíčka a zistíme, či začne peniť.
- Kým sa olej zohreje, môžeme si pripraviť obaľovaciu zmes. V jednej miske alebo tanieri rozšľaháme celé vajíčka a trošku ich osolíme a do ďalšej dáme panko strúhanku.
- V ďalšej miske spolu dobre premiešame múku, soľ, korenie, cesnakovú soľ a papriku.
- Kuracie prsia nakrájané na pásiky alebo na kocky najskôr obalíme v prirpavenej ochutenej múke, potom ich dôkladne ponoríme do vajíčka a nakoniec ho obalíme pripravenou panko strúhankou.
- Ako alternatívu ku príprave obaľovacej zmesi môžeme použiť aj obaľovaciu zmes na chrumkavé kura, ktorú stačí iba zmiešať s vodou a kuracie kúsky obaliť v nej.
- Obalené kuracie kúsky pridáme do woku s horúcim olejom a smažíme na vysokej teplote 6-7 minút. Počas toho, ako sa kuracie prsia budú smažiť ich nezabudneme pár krát otočiť. Keď budú pekné hnedé, vytiahneme ich z oleja a vložíme ich do misky alebo taniera vystlaného papierovými obrúskami, ktoré z nich vysajú prebytočný olej.
- Do prázdneho, no stále horúceho woku pridáme všetky ingrediencie potrebné na prípravu omáčky a poriadne miešame. Omáčku varíme na vysokej teplote asi tri minúty, kým nezhustne.
- Do zredukovanej omáčky vrátime kuracie kúsky a celé spolu varíme zhruba dve minúty, aby sa kuracie kúsky pekne obalili.
- Podávame s uvarenou ryžou a posypané sezamovými semienkami a nasekanou jarnou cibuľkou.