Jednoduché kuracie Kung-Pao
Pripravte si s nami rýchly a jednoduchý recept Kung-Pao, ktorý zaberie maximálne 30 minút. Tento recept si v spolupráci s Happy Wokom pripravil vychodnarsky-chef.
Inšpirujte sa aj videoreceptom:
Postup prípravy:
- Kuracie stehná stiahneme z kože, vykostíme a nakrájame na väčšie kocky. Zamiešame ich v miske s 1pl sójovej omáčky a 1čl kukuričného škrobu, prikryjeme fóliou a necháme marinovať v chladničke cca 30min.
- Zázvor, cesnak a chilli papričku si nakrájame najemno, pór a červenú papriku nakrájame na rezančeky.
- V miske si zmiešame 1pl kukuričného škrobu, 1pl sójovej omáčky, 1pl rybacej omáčky, 1pl vína Mirin, 1pl sezamového oleja, štipku cukru a trochu vody. Zálievku máme hotovú.
- Vo woku si opražíme na oleji zázvor, chilli a cesnak a pridáme marinované kuracie stehná.
- Keď sa mäsko opečie pridáme zeleninu a nesolené arašidy, chvíľu zarestujeme a zalejeme pripravenou zálievkou. Keď omáčka zhustne, prevaríme ju a môžeme servírovať.
- Ako prílohu môžeme použiť ryžu a kung-pao dozdobiť najemno nakrájaným pórom.
Prajeme dobrú chuť!